C95

Farumruten

20,7 km

4 vejmyndigheder

2013 lanceringsår

C95 Farumruten

Eksisterende ruter

Rutens længde

20,7 km

Kommuner og vejmyndigheder

Furesø, Gladsaxe, København, Vejdirektoratet

Supercykelstien Farumruten forbinder Furesø, Gladsaxe og Københavns Kommuner. Ruten er 20,7 kilometer. Ruten løber i eget tracé i grønne omgivelser langs Hillerødmotorvejen og i København ad b.la. Nørrebrogade ind til Kongens Nytorv.

Video af ruten er på vej.

Om ruten

Farumruten er den anden supercykelsti i hovedstadsregionen. Den første etape fra Farum til København blev indviet i april 2013. Siden hen er Farumruten blev forlænget i København fra Bella Høj til Kongens Nytorv i 2017. Cykelpendlere på ruten kan cykle fra København til Farum af brede cykelstier. Ruten løber langs Hillerødmotorvejen i grønne omgivelser. På den ca. 14 km lange strækning mellem Utterslev Mose og Farum møder cykelpendlerne kun et-to signalreguleret kryds og har derfor god mulighed for at opretholde sit eget flow på en lang strækning.  

Farumruten forbinder byområderne Farum, Bistrup, Kirke Værløse, Værløse, Hareskovby, Bagsværd, Gladsaxe, Herlev, Mørkhøj, Brønshøj og Nørrebro med indre København.

Ruten kobler til S-tog stationerne Farum St. Skovbrynet St. og Nørrebro St.

Cykelstistrækningen langs Hillerødmotorvejen blev anlagt da motorvejen blev anlagt i 1966 og der har derfor længe været en cykelforbindelse mellem Farum og København. I forbindelse med, at strækningen blev opgraderet til supercykelsti, er der sket flere forbedringer på strækningen – både i forhold til fremkommelighed, sikkerhed og komfort. For eksempel er belysningen langs ruten blev forbedret på flere strækninger og i de mange tunneller på ruten. Den eksisterende cykelsti er og så blev udvidet flere steder og på den indre del af ruten i København er der blevet etableret cykelsti imod ensretningen. Derudover er asfalten på cykelstierne også blevet fornyet på stort set hele strækningen.

Samtidigt er der også fokuseret på bedre skiltning og afmærkning på hele strækningen så det bliver nemmere at finde vej og serviceniveauet på ruten er også blevet forhøjet med opsætning af fodhvilere ved lyskryds og cykelpumper langs ruten.

Rutens resultater

Stigninger

På Farum-ruten er der sket en 86% stigning i cykeltrafikken fra før ruten blev etableret til 2021.

I evalueringen af Farumruten fra 2018 fortalte 29% af de nye cyklister, at de tidligere kørte i bil.

På de 10 etablerede supercykelstier er der i gennemsnit sket en 75% stigning i cykeltrafikken fra før ruterne blev etableret til 2021-tællinger.

Ture på ruten

71% cykler på ruten dagligt eller flere gange om ugen.

På det samlede supercykelstinet bestående af 10 ruter cykles der i gennemsnit 13 km.

Sundhed

For pendlerne på supercykelstierne er motionen den primære motivation for at tage cyklen.

Tilfredshed med ruten

Den generelle tilfredshed med ruten scorer 3.75 på en skala fra 1-5, hvor 5 er bedst.

Dokumenter

Evaluering

Evaluering af Farumruten

Læs evaluering af Farumruten

Seneste nyt

Anlægsaktivitet

Opdatering: Anlæg på Farumruten C95

08.06.2022

Anlægsaktivitet

Ny asfalt og belysning på Farumruten

30.10.2021

Nyhed

Farum-Allerødruten er officielt åbnet

03.09.2020

Giv et praj

Er der et sted på din supercykelsti, der trænger til fejning eller er der et hul i cykelstien, der trænger til udbedring? Brug funktionen ‘giv-et-praj’ og kom direkte i kontakt med den kommune, hvor fejlen er.

Bliv testpendler

Bliv en del af supercykelstiernes testpendler-panel og få invitationer, når vi har brug for pendlere til at teste forskellige tiltag på supercykelstierne. Det er uforpligtende at være en del af netværket.