998

Københavnerruten

4,7 km

1 vejmyndigheder

2022 lanceringsår

C98 Københavnerruten

Eksisterende ruter

Rutens længde

4,7 km

Kommuner og vejmyndigheder

København

Københavnerruten løber fra Øresund St. ad sti i eget tracé på den gamle Amagerbane og langs Uplandsgade og Vermlandsgade frem til Christmas Møllers Plads. Herfra løber den mod Langebro og ad H.C. Andersens Boulevard til Rådhuspladsen.

Om ruten

Københavnerruten er en ringforbindelse syd om Christianshavns voldgrave i Københavns Kommune, der forbinder det østlige Amager med det centrale København. Ruten skaber en god cykelforbindelse fra Amager Strandpark forbi Kløvermarken til Rådhuspladsen. Den løber desuden forbi erhvervsområdet langs Amager Boulevard og H. C. Andersens Boulevard.

Ruten forbinder

Ruten forbinder byområderne Amager Strandpark, Kløvermarken, Amagerbro, Christmas Møllers Plads, Langebro og Rådhuspladsen.

Kollektive knudepunkter

Ruten passerer:

  • København H (InterCitytog, regionaltog, S-tog og metro)

Fakta om ruten

Økonomi

Ruten har kostet 9,4 mio. kr. at anlægge.

Seneste nyt

Anlægsaktivitet

Albertslundruten får midlertidig ruteføring

26.07.2022

Nyhed

Supercykelstier – Fra hverdagens cykelhelte til hverdagens cykelhelte

11.07.2022

Anlægsaktivitet

Opdatering: Anlæg på Farumruten C95

08.06.2022

Giv et praj

Er der et sted på din supercykelsti, der trænger til fejning eller er der et hul i cykelstien, der trænger til udbedring? Brug funktionen ‘giv-et-praj’ og kom direkte i kontakt med den kommune, hvor fejlen er.

Bliv testpendler

Bliv en del af supercykelstiernes testpendler-panel og få invitationer, når vi har brug for pendlere til at teste forskellige tiltag på supercykelstierne. Det er uforpligtende at være en del af netværket.