Bagsværdruten

11 km

3 vejmyndigheder

2030 lanceringsår

Bagsværdruten

Ikke finansierede ruter

Rutens længde

11 km

Kommuner og vejmyndigheder

Gladsaxe, Gentofte, København

Bagsværdruten løber ad enkeltrettede stier i hver side af vejen fra Ring 4-ruten ad Bagsværd Hovedgade, Buddinge Hovedgade, Søborg Hovedgade og Frederiksborgvej. Herefter fortsætter ruten ad Tagensvej og slutter ved Nørre Allé, hvor den møder Allerødruten.

Om Ruten

Bagsværdruten forløber ad en færdselsåre gennem tæt bebygget område mellem Bagsværd og det centrale København. Igennem Søborg er der butiksstrøg langs Søborg Hovedgade. Ruten forbinder flere større arbejdspladser herunder NOVO Nordisk, Bispebjerg Hospital, Universitetsparken, Panuminstituttet og Rigshospitalet. Ruten skaber endvidere god adgang til en række ungdoms- og uddannelsesinstitutioner – herunder Gladsaxe Gymnasium og Panuminstituttet.

Ruten forbinder

Ruten forbinder byområderne Bagsværd, Buddinge, Gladsaxe, Søborg, Emdrup, Bispebjerg og Nørrebro.

Kollektive knudepunkter

Ruten passerer:

  • Skovbrynet St. (S-tog)
  • Bagsværd St. (S-tog)
  • Stengården St. (S-tog)
  • Gladsaxe Rådhus St. (Letbanestation fra 2025, S-bus)
  • Buddinge St. (S-tog, S-bus)
  • Bispebjerg St. (S-tog)

Fakta om ruten

Forventet lancering

Ruten forventes at være lanceret inden 2030.

Økonomi

Ruten forventes at koste 62 mio. kr. at anlægge.

Tip din kommune

Er der et sted på din supercykelsti, der trænger til fejning, eller er der et hul i cykelstien, der trænger til udbedring? Find kommunernes forskellige services, hvor du kan indmelde fejl og mangler.

Bliv testpendler

Bliv en del af supercykelstiernes testpendler-panel og få invitationer, når vi har brug for pendlere til at teste forskellige tiltag på supercykelstierne. Det er uforpligtende at være en del af netværket.