Ny Cykelsupersti åbner til april

Danmarks første cykelsupersti åbnede sidste forår, og nu åbner den næste i rækken den 20. april 2013. Cykelsuperstien Farumruten C95 forbinder Furesø, Gladsaxe og Københavns Kommune og har fået et løft med mere belysning, luftpumper og fremrykkede busstoppesteder.

16. januar 2013

Cykelpendlerne kan allerede i dag cykle fra København gennem Gladsaxe til Farum af brede cykelstier med få kryds, og med udsigt til skov og grønne områder. Med titlen som cykelsupersti får ruten derudover markant bedre belysning, der bliver skruet op for snerydningen, og der bliver sat luftpumper og fodhvilere op.

Bl.a. er der allerede sat gang i et pilotprojekt med LED-belysning fra solceller, og det meste af cykelsuperstien i Furesø Kommune er nu oplyst med solcelleenergi.  Den energivenlige belysning giver en besparelse på flere millioner kroner i forhold til normal belysning, og gør det derudover mere trygt at cykle på stien.

Nye cykelstier og asfalt
Mange af forbedringerne er allerede færdige, og derfor kan størstedelen af ruten, der løber fra Farum til Bellahøj i København, åbne i april. Det sidste stykke af ruten fra Bellahøj til Kongens Nytorv åbner dog først, når sidste etape af Frederikssundsvej er færdig, og der er blevet lavet ny cykelsti mod ensretningen på Gothersgade.

Når hele den 21 kilometre ruten forventes færdig i 2015, får cyklisterne til gengæld glæde af, at den godt to kilometre lange strækning fra Nørrebros Runddel til Nørrebro Station også har fået bredere cykelstier og “øer” til busstoppesteder som resten af Nørrebrogade.  Endelig får asfalten på cykelstien langs Frederikssundsvej også et løft.

Mål: 25 % flere cykelpendlere
I dag er der ca. 15.000 pendlere i området omkring Farumruten, og godt 2.000 af dem cykler allerede. Målet er, at få 25 % flere til at cykle til og fra arbejde eller uddannelse i området. Det giver en samlet årlig besparelse på 1.840.000 kilometer i bil, 230 ton CO2 og 10.1 millioner kr. i sundhedsøkonomisk gevinst

Farumruten er finansieret af Københavns, Gladsaxe og Furesø Kommune samt med puljemidler fra bl.a. Vejdirektoratet. Ruten er sammen med Albertslundruten de første ruter i et planlagt net af 28 cykelsuperstier på i alt 494 km. Cykelsti i hele hovedstadsregionen.