Frederikssundruten C97

Frederikssundruten er en af de i alt 11 Supercykelstier, der vil blive anlagt mellem 2016 og 2018. Frederikssundruten er 37 km lang og forbinder Frederikssund, Egedal, Ballerup, Herlev og Københavns Kommune.

Første etape gennem Frederikssund blev åbnet i 2014 og resten af ruten forventes afsluttet i 2017.

I Københavns Kommune har ruten et fælles forløb med Supercykelstien Farumruten mellem Bellahøj og Indre by.

Ruten er en radialrute i nettet af Supercykelstier og giver dermed cyklister på strækningen ud mod Frederikssund tilgængelighed til resten af Hovedstadsområdet.

Ruten forbinder byområderne Ballerup, Skovlunde, Herlev, Mørkhøj, Husum, Brønshøj og resten af København samtidig med, at byerne udenfor Storkøbenhavn: Frederikssund, Ølstykke, Stenløse, Veksø, Smørumnedre og Måløv tilknyttes resten af Hovedstadsområdet.

Supercykelstien Frederikssundsruten kommer til at løbe langs Frederikssundsbanen og passagerer. Ruten passerer tæt på stationerne Frederikssund, Ølstykke, Egedal, Stenløse, Veksø, Kildedal, Måløv, Ballerup, Malmparken, Skovlunde og Herlev og gør dermed kombinationsrejser mellem cykel og S-tog optimale.

 

Fakta om Frederikssundsruten

  • 37 km
  • Løber gennem København, Herlev, Ballerup, Egedal og Frederikssund.
  • Forventes afsluttet i 2017.
  • Potentiale: Der forventes cirka 30 pct. flere pendlere på ruten, hvilket svarer til omkring 300.000-400.000 flere cykelture om året.
  • Budget: 23 mio. kr.
  • Udvalgte tiltag: Forbedringer af fremkommeligheden for cyklister i lyskryds og ved sideveje samt en forbedring af belægningen udvalgte steder på strækningen. Derudover opgraderes grusvej til asfaltsti langs jernbanen mod Frederikssund, og der etableres en bro over Snostrupvej. Desuden foretages der forbedringer ved udvalgte busstop for både cyklister og buspassagerer.