Vallensbækruten

10 km

4 vejmyndigheder

2030 lanceringsår

Vallensbækruten

Ikke finansierede ruter

Rutens længde

10 km

Kommuner og vejmyndigheder

Vallensbæk, Brøndby, Hvidovre, København

Ruten forløber ad enkeltrettede cykelstier langs Park Allé i Vallensbæk og Brøndby, ad villaveje gennem Hvidovre og København og igen ad enkeltrettede cykelstier langs Vigerslev Allé i København.

Om Ruten

Ruten forbinder industri- og boligkvarterer på Vestegnen med København. Ved Toftegårds Plads i Valby er der mulighed for at fortsætte mod det centrale København ad Ishøjruten. Ruten er et alternativ til Roskilderuten med mindre trafik og deraf mindre støj, forurening og utryghed, og færre signaler og dermed færre potentielle stop.

Ruten forbinder

Ruten forbinder byområderne Vallensbæk Nordmark, Ragnesminde Erhvervsområde, Brøndbyvester, Brøndbyøster, Vestvolden, Brøndbyskoven, Hvidovre og Valby.

Kollektive knudepunkter

Ruten passerer:

  • Kirkebjerg St. (Letbane fra 2025)
  • Vigerslev Allé St. (S-tog)
  • Valby St. (InterCitytog, Regionaltog og S-tog)

Fakta om ruten

Forventet lancering

Ruten forventes at være lanceret inden 2030.

Økonomi

Ruten forventes at koste 29 mio. kr. at anlægge.

Tip din kommune

Er der et sted på din supercykelsti, der trænger til fejning, eller er der et hul i cykelstien, der trænger til udbedring? Find kommunernes forskellige services, hvor du kan indmelde fejl og mangler.

Bliv testpendler

Bliv en del af supercykelstiernes testpendler-panel og få invitationer, når vi har brug for pendlere til at teste forskellige tiltag på supercykelstierne. Det er uforpligtende at være en del af netværket.