Tårnbyruten

12 km

2 vejmyndigheder

2030 lanceringsår

Tårnbyruten

Ikke finansierede ruter

Rutens længde

12 km

Kommuner og vejmyndigheder

Tårnby, København

Ruten forløber ad enkeltrettede cykelstier fra Tømmerupvej nær Københavns Lufthavns landingsbaner, videre ad Amager Landevej og Amagerbrogade. Ruten forsætter forbi Christianshavn, Kongens Nytorv, Østerport og til ”Lille Triangel” ved Sortedams Sø.

Om Ruten

Ruten forbinder de tæt befolkede kvarterer langs Amagers primære indfaldsvej med de mange arbejdspladser og øvrige destinationer i det centrale København. Ruten har forbindelse til Københavnerruten ved Christmas Møllers Plads, til Frederikssundruten og Farumruten ved Kongens Nytorv og til Københavnerruten igen ved Lille Triangel. Den skaber således sammenhæng i rutenettet i det indre København, ligesom den tilbyder et alternativ til Københavnerruten på strækningen mellem Christmas Møllers Plads og Lille Triangel.

Ruten forbinder

Ruten forbinder byområderne Tømmerup, Tårnby, Kastrup, Sundbyvester, Sundbyøster, Sønderbro, Amagerbro, Christianshavn, Indre København og Østerbro.

Kollektive knudepunkter

Ruten passerer:

  • Amagerbro St. (Metro, S-bus)
  • Østerport St. (InterCitytog, regionaltog, S-tog)
  • Busstoppedesteder langs Amager Landevej og Amagerbrograde (S-bus)

Fakta om ruten

Forventet lancering

Ruten forventes at være lanceret inden 2030.

Økonomi

Anlægsoverslag endnu ikke beregnet.

Tip din kommune

Er der et sted på din supercykelsti, der trænger til fejning, eller er der et hul i cykelstien, der trænger til udbedring? Find kommunernes forskellige services, hvor du kan indmelde fejl og mangler.

Bliv testpendler

Bliv en del af supercykelstiernes testpendler-panel og få invitationer, når vi har brug for pendlere til at teste forskellige tiltag på supercykelstierne. Det er uforpligtende at være en del af netværket.