Ølstykke-Roskilderuten

19 km

2 vejmyndigheder

2030 lanceringsår

Ølstykke-Roskilderuten

Ikke finansierede ruter

Rutens længde

19 km

Kommuner

Egedal, Roskilde

Vejmyndigheder

Vejdirektoratet, Roskilde

Ruten forbinder Ølstykke Stationsby med Roskilde. Den passerer Ølstykke, Jyllinge og en række mindre byer, og det meste af ruten består af enkeltrettede cykelstier langs Frederiksborgvej (Rute 6) og løber på en lang strækning langs Roskilde Fjord.

Om Ruten

Ruten løber langs dele af Hovedvej 6 og er med til at skabe en gennemgående cykelforbindelse mellem Gundsømagle og de østlige dele af Jyllinge til S-toget i Stenløse og Ølstykke Stationsby. I syd forbinder ruten til Roskilde Station, der er en af landets travleste. Ruten har mange kig til Roskilde Fjord og tilbyder dermed også rekreative oplevelser på cykelturen. Mod nord er der planlagt forbindelse til Hillerød-Ølstykkeruten og mod syd til Roskilde-Køgeruten. Ruten er således en del af en sammenhængende forbindelse mellem Helsingør og Køge.

Ruten forbinder

Ruten forbinder byområderne Ølstykke Stationsby, Ølstykke, Værebro Erhvervsområde, Jyllinge, Gundsømagle, Risø, Veddelev, Himmelev og Roskilde.

Kollektive knudepunkter

Ruten passerer:

  • Ølstykke St. (S-tog og S-bus)
  • Mange busstoppesteder langs Frederiksborgvej (S-bus)
  • Roskilde St. (InterCitytog, Regionaltog, Lokaltog, R-bus og S-bus)

Fakta om ruten

Forventet lancering

Ruten forventes at være lanceret inden 2030.

Økonomi

Ruten forventes at koste 25 mio. kr. at anlægge.

Tip din kommune

Er der et sted på din supercykelsti, der trænger til fejning, eller er der et hul i cykelstien, der trænger til udbedring? Find kommunernes forskellige services, hvor du kan indmelde fejl og mangler.

Bliv testpendler

Bliv en del af supercykelstiernes testpendler-panel og få invitationer, når vi har brug for pendlere til at teste forskellige tiltag på supercykelstierne. Det er uforpligtende at være en del af netværket.