Kystbaneruten

23 km

5 vejmyndigheder

2045 lanceringsår

Kystbaneruten

Ikke finansierede ruter

Rutens længde

23 km

Kommuner og vejmyndigheder

København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm

I nord løber Kystbaneruten parallelt med Kystbanestrækningen på sti i eget tracé og langs mindre veje. Ved Klampenborg. St. fortsætter ruten langs Strandvejen på enkeltrettede cykelstier igennem Hellerup frem til Svanemøllen St. i København.

Om Ruten

Kystbaneruten er en grøn rute, der forløber i grønne omgivelser langs med Kystbaneruten i nord og langs med Øresund i syd. Ruten er en grøn og attraktiv rute, der passerer både erhvervs- og boligområder undervejs. Ruten deler desuden linjeføring med National Cykelrute 9.

Ruten forbinder

Ruten forbinder byområderne Kokkedal, Usserød, Hørsholm, Vedbæk, Skodsborg, Klampenborg, Charlottenlund, Hellerup og Østerbro.

Kollektive knudepunkter

Ruten passerer:

  • Klampenborg St. (S-tog, Regionaltog og Øresundstog)
  • Hellerup St. (S-tog, Regionaltog og Øresundstog)
  • Svanemøllen St. (S-tog)

Fakta om ruten

Forventet lancering

Ruten forventes at være lanceret inden 2045.

Økonomi

Ruten forventes at koste 25 mio. kr. at anlægge.

Giv et praj

Er der et sted på din supercykelsti, der trænger til fejning eller er der et hul i cykelstien, der trænger til udbedring? Brug funktionen ‘giv-et-praj’ og kom direkte i kontakt med den kommune, hvor fejlen er.

Bliv testpendler

Bliv en del af supercykelstiernes testpendler-panel og få invitationer, når vi har brug for pendlere til at teste forskellige tiltag på supercykelstierne. Det er uforpligtende at være en del af netværket.