Kystbaneruten

23 km

5 vejmyndigheder

2045 lanceringsår

Kystbaneruten

Kommende ruter

Rutens længde

23 km

Kommuner og vejmyndigheder

København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm

I nord løber Kystbaneruten parallelt med Kystbanestrækningen på sti i eget tracé og langs mindre veje. Ved Klampenborg. St. fortsætter ruten langs Strandvejen på enkeltrettede cykelstier igennem Hellerup frem til Svanemøllen St. i København.

Om Ruten

Kystbaneruten er en grøn rute, der forløber i grønne omgivelser langs med Kystbaneruten i nord og langs med Øresund i syd. Ruten er en grøn og attraktiv rute, der passerer både erhvervs- og boligområder undervejs. Ruten deler desuden linjeføring med National Cykelrute 9.

Ruten forbinder

Ruten forbinder byområderne Kokkedal, Usserød, Hørsholm, Vedbæk, Skodsborg, Klampenborg, Charlottenlund, Hellerup og Østerbro.

Kollektive knudepunkter

Ruten passerer:

  • Klampenborg St. (S-tog, Regionaltog og Øresundstog)
  • Hellerup St. (S-tog, Regionaltog og Øresundstog)
  • Svanemøllen St. (S-tog)

Fakta om ruten

Forventet lancering

Ruten forventes at være lanceret inden 2045.

Økonomi

Ruten forventes at koste 19 mio. kr. (strækningen i
Københavns og Gentofte Kommuner).

Tip din kommune

Er der et sted på din supercykelsti, der trænger til fejning, eller er der et hul i cykelstien, der trænger til udbedring? Find kommunernes forskellige services, hvor du kan indmelde fejl og mangler.

Bliv testpendler

Bliv en del af supercykelstiernes testpendler-panel og få invitationer, når vi har brug for pendlere til at teste forskellige tiltag på supercykelstierne. Det er uforpligtende at være en del af netværket.