C77

Ishøjruten

14 km

5 vejmyndigheder

2016 lanceringsår

C77 Ishøjruten

Eksisterende ruter

Rutens længde

14 km

Kommuner og vejmyndigheder

København, Ishøj, Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk

Supercykelstien Ishøjruten forbinder Ishøj, Vallensbæk, Brøndby, Hvidovre og Københavns Kommuner og er 14 km lang. Ruten blev indviet som supercykelsti i august 2016

Video af ruten er på vej.

Om ruten

Ishøjruten forbinder Ishøj, Vallensbæk, Brøndby, Hvidovre og Københavns Kommuner og er 14 km lang. Ruten blev indviet som supercykelsti i august 2016.

Ruten forbinder byområderne Ishøj, Vallensbæk Strand, Brøndby Strand, Avedøre, dele af Hvidovre, Valby, Kongens Enghave og Vesterbro langs vejene Ishøj Strandvej, Vallensbæk Strandvej, Gammel Køge Landevej og Vigerslev Allé.

Ruten løber inden for 500 m af stationerne Ishøj, Ishøj Strand ARKEN (letbanestation, åbner 2025), Strandhaven (letbanestation, åbner 2025) Brøndby Strand, Friheden, Åmarken, Ny Ellebjerg, Valby og Carlsberg. Der er således god mulighed for at kombinere cyklen med kollektiv trafik.

Ishøjruten har fået forbedringer i kryds, forbedringer ved busstop for både cyklister og buspassagerer, optimering af grøntid, bedre belægning og etablering af ny cykelsti på Vigerslev Allé. Derudover ny skiltning og afmærkning, servicestationer, pumper og fodhvilere på ruten.

Rutens resultater

Stigninger

På Ishøjruten er der sket en 71% stigning i cykeltrafikken fra før ruten blev etableret til 2021.

I evalueringen af Ishøjruten fra 2017 fortalte 30% af de nye cyklister, at de tidligere kørte i bil.

På de 10 etablerede supercykelstier er der i gennemsnit sket en 75% stigning i cykeltrafikken fra før ruterne blev etableret til 2021-tællinger.

Ture på ruten

På Ishøjruten cykles der i gennemsnit 14.4 km pr. tur.

82% cykler på ruten dagligt eller flere gange om ugen.

På det samlede supercykelstinet bestående af 10 ruter cykles der i gennemsnit 13 km.

Sundhed

For pendlerne på supercykelstierne er motionen den primære motivation for at tage cyklen.

Tilfredshed med ruten

Den generelle tilfredshed med ruterne scorer 4 på en skala fra 1-5, hvor 5 er bedst.

Dokumenter

Evaluering

Evaluering af Ishøjruten

Beskriv hvad dokumentet indeholder (opsumering)

Seneste nyt

Giv et praj

Er der et sted på din supercykelsti, der trænger til fejning eller er der et hul i cykelstien, der trænger til udbedring? Brug funktionen ‘giv-et-praj’ og kom direkte i kontakt med den kommune, hvor fejlen er.

Bliv testpendler

Bliv en del af supercykelstiernes testpendler-panel og få invitationer, når vi har brug for pendlere til at teste forskellige tiltag på supercykelstierne. Det er uforpligtende at være en del af netværket.