Teknik- og miljøborgmester deler croissanter ud til cykelpendlerne på Københavns to nyeste supercykelstier

I anledningen af åbningen af Københavns to nyeste supercykelstier, Københavnerruten og Lyngbyruten, deler Supercykelstisamarbejdet og Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, croissanter ud til cykelpendlerne i morgentrafikken. Hverdagens cykelhelte møde Supercykelstisamarbejdet på tre forskellige steder i byen og få en croissant og en hilsen med på vejen.

De to nye ruter Københavnerruten og Lyngbyruten har begge endepunkt ved Rådhuspladsen og kobler seks eksisterende supercykelstier og flere kommende supercykelstier sammen. Dermed får cykelpendlerne en forbedret forbindelse mellem Østerbro, Rådhuspladsen, Islands Brygge, det østlige Amager og de supercykelstier, der rækker ud i regionen til bl.a. Roskilde, Frederikssund, Farum og Allerød.

Fakta om Lyngbyruten (strækningen i København)
Strækning i Københavns Kommune, ca. 6 km:

På strækningen i Københavns Kommune er der lavet punktvise forbedringer på strækningen. Følgende eksempler blev fremhævet:

  • På Ryvangs Allé er der etableret gennemførte cykelstier og fortov ved flere sideveje.
  • På Øster Farimagsgade er der etablering tre busperroner med cykelparkering, cykelstien er blevet udvidet på strækningen mellem Gothersgade og Sølvgade og mellem Sølvtorvet og Lundsgade, mellem Webersgade og Sølvgade er en cykelbane opgraderet til cykelsti og samtidig udvidet og der er lavet signaloptimering i fire kryds mellem Gothersgade og Ahlefeldtsgade, der prioritere cykeltrafikken i myldretiden.
  • Signaloptimering i flere kryds på strækningen fra Søgaderne til Rådhuspladsen.

Lyngbyruten fortsætter gennem Gentofte Kommune. I 2023 forventes anden fase, der forlænger Lyngbyruten ind i Lyngby-Taarbæk Kommune, at åbne.

Fakta om Københavnerruten
I Københavns Kommune er der lavet følgende forbedringer på ruten:

  • Der er lavet 60 meter dobbeltrettet cykelsti, der forbinder Amagerbanen med den dobbeltrettede cykelsti på Raffinaderivej.
  • Der er lavet ca. 1 km dobbeltrettet cykelsti med gangsti fra Strandlodsvej til Øresundsvej i Amagerbanens nedlagte tracé.
  • Der er etableret venstresvingsanlæg ved T-krydset Vermlandsgade/Kløvermarksvej og cyklister er undtaget for signal i overlæggeren.
  • Der er kommer nyt slidlag på Vermlandsgade omkring T-krydset ved Kløvermarksvej i løbet af foråret.
  • På Amager Boulevard er der lavet flere småændringer ifm. et genopretningsprojekt i 2017 – det handler primært om ændringer i heller og lidt rettelser i afmærkningen.
  • Der er lavet adskillelse af cyklister og biler ved signalkryds på H.C. Andersens Boulevard ved Langebro. I samme kryds er der lavet signaloptimering for cyklister. Der kommer kamera op, som pt. er i restbestilling.
  • På strækningen fra Rådhuspladsen til Ørestads Boulevard på Amager er der lavet signaloptimering i flere kryds.

Pressemeddelelse

Københavnerruten og Lyngbyruten indvies

Supercykelstierne Københavnerruten og Lyngbyruten har begge endepunkt ved Rådhuspladsen og kobler seks eksisterende supercykelstier og flere kommende supercykelstier sammen. Ruterne indvies mandag d. 15. august 2022.