115 kilometer ny cykelsti i Region Hovedstaden

Det bliver lettere at være cykelpendler i Hovedstaden. Den 2. maj får endnu flere pendlere medvind på cykelturen, når nettet af Supercykelstier bliver udvidet med fem nye ruter på sammenlagt 115 km.

Hver tredje pendlertur i Region Hovedstaden foregår i dag på cykel, og cykelpendlerne vil med stor sandsynlighed kun blive flere, når det fra denne uge bliver en hel del lettere for borgerne i Region Hovedstaden at tage cyklen på arbejde.

Tirsdag den 2. maj indvies fem nye Supercykelstier på i alt 115 kilometer. Her vil cyklisterne bl.a. blive mødt af nye og bredere cykelstier, bedre belægning, tidligt grønt lys ved udvalgte kryds og cykelpumper til slatne dæk.

Sammen med de tre eksisterende ruter betyder åbningen af de nye Supercykelstier, at der nu er skabt et sammenhængende net af højkvalitets-cykelstier, der ikke kun gør det let og hurtigt at køre ad de enkelte ruter, men også at kombinere dem på tværs. Eksempelvis gør især de to nye ringruter, der løber fra henholdsvis Sundby til Østerbro, og fra Albertslund til Lyngby-Taarbæk, det muligt for flere borgere hurtigt at koble sig på nogle af de direkte ruter til København.

Unikt samarbejde

Supercykelstierne er resultatet af et unikt samarbejde mellem 23 kommuner, Region Hovedstaden og Vejdirektoratet, der skal gøre det nemt og sikkert at vælge cyklen frem for bilen til og fra arbejde – også på de lange strækninger. Med lanceringen af de nye ruter i 13 kommuner, kan supercyklisterne glæde sig over endnu flere tiltag, der gør cykelturen mere tryg.

Siden indvielsen af de første Supercykelstier i 2012 og 2013 er antallet af cykelpendlere på
strækningerne steget markant. På Farumruten er der sket en stigning i antallet af pendlere på to hjul på 61 pct., mens Albertslundruten har oplevet en stigning i antallet af pendlere på 34 pct. siden åbningen.

I 2018 bliver der føjet yderligere fire ruter til nettet af Supercykelstier, der fuldt udbygget kommer til at bestå af i alt 28 ruter, der vil forbinde hovedstadsregionen på kryds og tværs.

De fem nye ruter åbner samtidig med, at årets ”Vi Cykler til arbejde”-kampagne bliver skudt i gang, og rekord mange danskere traditionelt tager den tohjulede på arbejde. I samarbejde med
Cyklistforbundet vil samtlige deltagere i den forbindelse blive informeret om mulighederne på de nye cykelruter. Samtidig vil Sekretariatet for Supercykelstier tilbyde at komme ud på nogle af de store virksomheder og fortælle medarbejderne om muligheden for at cykle til og fra arbejde på
Supercykelstierne. Kommunerne forventer, at der vil blive cyklet et sted mellem 1.5 og 2 millioner flere cykelture om året på de nye ruter.

Citat fra Region Hovedstaden, Cyklistforbundet og samarbejdskommunerne kan læses i PDF’en som er indsat nedenfor.

For yderligere information kontakt venligst:

Sekretariatet for Supercykelstier, kommunikationskonsulent Mads Søholm Secher på 2146 7884.

Mere information om citater, pressekontakter mv. findes i nedenstående dokument:

Pressemeddelelse

Det bliver lettere at være cykelpendler i Hovedstaden

Pressemeddelelse om de fem nyeste supercykelstier i Region Hovedstaden, der nu udgør et net af supercykelstier