Appen Cykelplanen lukkes ned

Vejvisnings-appen Cykelplanen lukkes ned pr. 01. maj 2019. Vi arbejder fortsat med vejvisningsløsninger og trafikinformation til cyklister.

Det har ikke været muligt at finde midlerne til at drifte og udvikle appen Cykelplanen, så den kan fungere tilfredsstillende for brugerne. Derfor er det blevet besluttet politisk, at appen Cykelplanen lukkes ned pr. 01. maj 2019.

Det betyder, at Cykelplanen ikke længere bliver driftet og supporteret fra den 01. maj. Det er dog op til den enkelte bruger selv at slette appen fra telefonen, da den ikke kan slettes centralt. Trods de udfordringer, der er og har været med appen, er den stadig populær blandt brugerne, og derfor beklager vi meget, at må lukke den ned. Vi henviser til at bruge andre rutevejledninger for cykel til at finde vej.

Vi arbejder med nye løsninger for trafikinformation og rutevejledning

Supercykelstisamarbejder arbejder nu for at få rutevejledning for supercykelstier ind på eksisterende platforme, som allerede anvendes af mange cyklister. Samtidig arbejder vi på at udvikle trafikinformation til cykelpendlere. I dag findes der mange tilbud med trafikinformation til pendlere, der tager bil, bus eller tog, mens lignende tiltag endnu ikke findes til cyklister. Derfor er vi i gang med at afdække, hvilken form for trafikinformation cykelpendlere har brug for til at gøre deres daglige cykelture lettere. Det kan være information om saltning, gravearbejde, snerydning, manglede belysning, spærringer og lignende. Forhåbningen er at få indarbejdet trafikinformation i eksisterende platforme eller en ny platform, som driftes af en national eller international central enhed. 

Vi undersøger behovet for information blandt cykelpendlere i samarbejde med Epinion. Læs mere om trafikinformation til cykelpendlere her.