Supercykelstier vinder international pris

Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen har netop modtaget den østrigske VCÖ Mobillity Award 2015 på vegne af Hovedstadens Supercykelstier. Prisen blev overrakt af Østrigs miljøminister i Wien.

21. september

Hvert år uddeler VCÖ (Det Østrigske Trafikforbund) i samarbejde med trafikministeriet og miljøministeriet i Østrig samt De Østrigske Statsbaner (ÖBB) en pris til innovative projekter, der sikrer sund, klimavenlig og effektiv transport. I år gik prisen for Bedste Internationale Praksis til Hovedstadens Supercykelstier.

Østrigs miljøminister Andrä Rupprechter overrakte prisen onsdag den 16. september ved et storstilet arrangement på Odeon Theater i Wien.

”Supercykelstier er et banebrydende projekt med mange stakeholders, som tilbyder et seriøst alternativ til bilen på tværs af kommunegrænser og på længere distancer. Derfor får Supercykelstier i år VCÖ’s pris for Bedste Internationale Praksis”, sagde CEO i VCÖ Willi Novak i forbindelse med overrækkelsen.


Frederikssund har fokus på at sikre et godt alternativ til bilen

Frederikssunds Kommunes borgmester John Schmidt Andersen (V) tog imod prisen på vegne af Hovedstadens Supercykelstier. 

”Det var en stor oplevelse at være på scenen og modtage prisen og den anerkendelse, der følger med. Vi fik overrakt prisen for Bedste Internationale Praksis af Østrigs miljøminister i et teater fyldt med politikere og fagfolk. Det er da en kæmpe anerkendelse af, at Supercykelstierne bidrager til bedre klima, mindre trængsel og sundere livsstil.”

Miljø- og klimamæssigt set er der mange gavnlige effekter af Supercykelstierne. At flere vælger cyklen frem for bilen, reducerer belastningen på både infrastruktur, miljø og klima. De danske cykelpendlere er medvirkende til en reduktion af CO2-udslippet. Potentialet for det samlede net af Supercykelstier er 856 ton sparet CO2 årligt, idet en stigning i antallet af cykelpendlere reducerer biltrafikken væsentligt.

John Schmidt Andersen har da heller aldrig været i tvivl om, at Frederikssund skulle deltage i samarbejdet om Supercykelstier i Region Hovedstaden.

”Vi samarbejdede allerede med vores nabokommuner om en cykelstrategi, da ideen til Supercykelstierne opstod. Gode forhold til cyklister er en god investering, som giver fordele for både samfundet og den enkelte. Så vi var naturligvis med fra begyndelsen”, siger han.

 

Fakta: VCÖ Mobility Award

VCÖ (Den Østrigske Trafikklub) er en non-profit organisation, som arbejder for mere bæredygtig transport. VCÖ uddeler årligt VCÖ Mobility Award i samarbejde med Trafikministeriet og Miljøministeriet i Østrig samt ÖBB (de østrigske statsbaner)

 

Fakta: Supercykelstien Frederikssundsruten

  • Den planlagte Supercykelsti Frederikssundsruten er 37 kilometer lang og går gennem Frederikssund, Egedal, Ballerup, Herlev og København.
  • Ruten forventes indviet i 2017.
  • Frederikssunds del af ruten står allerede færdig og løber gennem grønne områder langs s-toget, så det er nemt for pendlere at kombinere cykelturen med offentlig transport.

På billedet fra prisoverrækkelsen i Wien ses fra venstre:

Willi Nowak (CEO VCÖ), Birgit Wagner (ÖBB), John Schmidt Andersen (borgmester, Frederikssund), Tine Brandt Nielsen (leder af Sekretariatet for Supercykelstier), Ole Jacobsen (kommunaldirektør i Frederikssund), Andrä Rupprechter (Miljøminister, Østrig), Michael Schmidt (Transportministeriet, Østrig)