Statslig aftale sikrer 104 mio. kr. til nye cykelsuperstier

Udmøntningen af puljen til såkaldte supercykelstier i de fem største danske byer er netop offentliggjort. Ud af det samlede beløb på 172 millioner kroner får Cykelsuperstierne i hovedstadsregionen tildelt 104 millioner kroner.

17. maj 2013

Ni nye cykelsuperstier kan med udmøntningen af Supercykelstien flyttes fra tegnebræt til virkelighed. Dermed kan flere cykelpendlere opleve grønne bølger, brede cykelstier og god belysning på cykelstierne, når de cykler til og fra arbejde og uddannelse. I alt 28 cykelsuperstier er planlagt i hovedstadsregionen. To ruter er åbnet og med realisering af ni nye ruter vil cykelpendlerne kunne få gavn af et større sammenhængende net af cykelsuperstier.

Regeringen, enhedslisten og Dansk Folkeparti står bag aftale om Supercykelstier m.v.

Kommunal medfinansiering
Oven i de statslige 104 millioner kroner følger en kommunal medfinansiering på det tilsvarende beløb for at kunne realisere ruterne. Med den kommunale medfinansiering  kommer der i alt 208 mio. kr. til ni nye cykelsuperstier.

I arbejdstøjet
I sekretariat for Cykelsuperstier blev nyheden om udmøntningen af Supercykelsti-puljen modtaget med glæde,

“Det er utrolig vigtig for Cykelsupersti-projektet, at der nu er tildelt penge. Det betyder, at vi kan sætte skub i realiseringen af nye ruter til gavn for cykelpendlerne.  Sammen med de 22 kommuner i projektet er vi nu klar til at smøge ærmerne op og komme i arbejdstøjet”, siger Tine Brandt-Nielsen, Projektleder for Sekretariat for Cykelsuperstier.

Læs hele aftaleteksten her og få indblik i de enkelte projekter og ruter