Mød de fem testpendlere i Cykeludfordringen

Bilen står i garagen og togkortet er gemt væk. Fem personer har i denne måned taget Cykelsuperstiernes Cykeludfordring op og kvittet bil og tog for i stedet at cykelpendle til og fra arbejde. Mød de fem testpendlere her og få svar på, hvad den største udfordring er ved at cykelpendle dagligt til arbejde. Og hvad det bedste er ved at cykle dagligt.

21. maj 2013

Henrik Wulff

 • Alder: 50
 • Afstand til arbejde: 18 km.
 • Kørte før til arbejde i bil

Hvorfor vil du gerne være med i Cykeludfordringen?

Jeg har længe gerne villet give cyklingen en chance som transport til og fra arbejde. Cykeludfordringen ville forpligte mig til at cykle i en længere periode (maj måned) og ville give mig et indtryk af, hvilke praktiske udfordringer jeg ville stå over for. Så derfor var Cykeludfordringen en oplagt mulighed for at prøve tingene af, uden at jeg fra starten skulle ud og lave en større investering i udstyr og cykel.

Hvad har indtil videre været den største udfordring?

Den største udfordring har indtil videre være alt det praktiske. Når du normalt er vant til at sætte dig ind i din bil, så er det lidt af en omvæltning, når alt skal planlægges med tøj og skiftetøj, der skal være på plads og klar flere dage i forvejen.  Så det er ikke de 10 min. cykelturen varer længere end bilturen, der betyder noget. Det er omklædningen og planlægningen af skiftetøj, der tager ekstra tid. Men hvis ret skal være ret, så er det også et spørgsmål om vane. Og tingene fungerer bedre og bedre her efter de første par uger.

Hvad har været det bedste?

Det bedste har helt klar været at komme ud og cykle. Når du endelig har fri fra arbejde og solen skinner, så findes der ikke noget bedre end at sætte sig op på sin cykel og køre hjem. Men cykelsuperstien i sig selv har også været en positiv oplevelse. “Infrastrukturen” er blevet mærkbart forbedret på ruten – nye lysreguleringer – der er blevet mere “cyklist” venlige.

 

Helle Lillelund Aggebo

 • Alder: 44 år
 • Afstand til arbejde: 36 km.
 • Kørte før til arbejde i bil

Hvad har indtil videre været den største udfordring?

Det er kommet lidt bag på mig, men jeg har faktisk fået overbelastet mit ene knæ. Jeg tror min vilje og ønske om at cykle meget og hurtigt bare har stresset mit knæ. Jeg skulle have trappet langsommere op. Jeg kombinerer jo med tog, og jeg har været overrasket over hvor dyrt det er at køre i tog.

Hvad har været det bedste?

Masser af frisk luft, naturoplevelser og skønt at bevæge sig. Jeg er MEGET glad for at jeg kom i gang. Det gør en markant forskel for mig.

Hvorfor vil du gerne være med i Cykeludfordringen?

Jeg ville gerne cykle på arbejdet igen, i hvert fald noget af vejen. Det er det bedste at starte dagen med frisk luft og blod i årene. Så er jeg bare mere frisk både på arbejdet, og når jeg kommer hjem. Nu cykler jeg mest om eftermiddagen for ikke at ankomme helt varm om morgenen.

 

Karen Skriver

 • Alder: 29 år
 • Afstand til arbejde: 17 km.
 • Kørte før til arbejde med tog og bil

Hvorfor vil du gerne være med i Cykeludfordringen?

Jeg ville gerne i gang med at cykle igen. Jeg har før brugt cyklen som mit primære transportmiddel og ville gerne gøre det igen, selvom jeg nu er flyttet længere væk fra arbejdet. Jeg ville bevise overfor mig selv, at det godt kunne lade sig gøre at cyklen de fleste dage, selvom jeg skal hente/bringe og have hverdagen med to små børn til at fungere.

Hvad har indtil videre været den største udfordring?

Det sværeste har været de enkelte dage, hvor arbejdspresset har gjort, at selv en halv time mere (som cykelturen tager) var for meget. Derudover et irritationsmoment i at cyklen skal have rettet baghjul og jeg ikke kunne få det gjort i weekenden – har taget min egen cykel i stedet for. Det har også været en udfordring at skulle hente i Søborg på vejen hjem, men så har jeg taget cyklen ind på arbejde, og hentet bilen ved min ældstes børnehave og lavet den kombination på vejen hjem.

Hvad har været det bedste?

Det bedste er den daglige motion og den pause og ro man får i hovedet, når man tager cyklen. Nu hvor skoven er sprunget ud, er cykelturen simpelthen smuk, og jeg nyder virkelig turen.

 

Kutay Kavukçu

 • Alder: 35
 • Afstand til arbejde: 13 km.
 • Kørte før til arbejde med tog

Hvorfor vil du gerne være med i Cykeludfordringen?

Fordi jeg gerne ville prøve en ny måde at transportere mig på. Og for at leve et sundere liv.

Hvad har indtil videre været den største udfordring?

På vej hen til Cykelsuperstien er der en del røde lys, som jeg er nødt til at holde for, hvor det kan være lidt svært at komme op i tempoet igen når man har holdt stille. Det har også været hårdt, når man skal hjem efter en travl arbejdsdag.

Hvad har været det bedste?

Følelsen af frihed og at være en del af naturen. Og sidste men ikke mindst føler jeg mig i bedre fysisk form.

 

Ulla Knudsen

 • Alder: 56
 • Afstand til arbejde: 15 km.
 • Kørte før til arbejde med tog

Hvorfor vil du gerne være med i Cykeludfordringen?

Jeg ville gerne være med i Cykeludfordring for at få det nødvendige skub til at komme i gang med at cykle. Både for at få motionen, men også for at foretage en mere miljøvenlig transport.

Hvad har indtil videre været den største udfordring?

Den største udfordring er skiftetøjet, man skal have med frem og tilbage. Det kræver en del planlægning.

Hvad har været det bedste?

Det bedste er klart, at man på Cykelsuperstien kan køre hurtigt uden stop ved lyskryds. Det minimerer transporttiden. Der er også dejlig natur, man kan nyde langs rute. På højre side har man godt nok Hillerødmotorvejen, men på venstre side har man træer, søer og plæner. Netop her i maj har det været fint at følge med i, at det hele er sprunget ud. Det oplever man ikke på samme måde fra en bil.