Supercykelstierne i New York Times

Nu er Supercykelstierne og Albertslundruten nået hele vejen til New York

19. juli 2012

»Forestil dig en strækning på 17,6 kilometer, som problemfrit bugter sig gennem landskabet. Stort set uafbrudt over veje eller vejkryds, gennem marker, baggårde, kvidrende fugle, en sø, nogle ænder og masser af luftpumper«

Sådan skriver New York Times udsendte journalist, der har været en tur rundt i hovedstadsområdet for at se nærmere på projekt Supercykelstier.

Det er ikke kun asfalten på Albertslundruten, der er blevet prøvekørt af New York Times. Avisens journalist tog også turen på Farumruten, der er den næste cykelsupersti, som åbner. Første etape af ruten åbner den 6. oktober 2012, og flere af forbedringerne, der skal løfte ruten til at være en cykelsupersti, er allerede udført. Bl.a. bed journalisten mærke i de solcelledrevet LED lys på dele af cykelstien, der forbinder Furesø, Gladsaxe og København.

Albertslundruten og Farumruten er de første af i alt 28 planlagte ruter i et samlet net på over 430 km supercyekslti i hele hovedstadsområdet. Hvornår alle ruterne er klar til cykelpendlerne er endnu ikke fastlagt, for det afhænger af, hvor hurtigt de enkelte kommuner kan finde penge til forbedringerne. Med regeringens nye trafikforlig er der afsat godt 190 mio. kr. til Supercykelstier i de større byer over hele landet.

 

Læs hele New York Times artikel her og se en video om København som cykelby her

Foto: New York Times