Cykelsuperstier bliver til Supercykelstier

Den 1. februar skifter Cykelsuperstier navn til Supercykelstier.

27. januar 2014

Projektet har eksisteret i godt tre år og nyder stor opmærksomhed, men vi må konstatere, at navnet ikke helt har bidt sig fast. På nationalt plan taler man nu om Supercykelstier, og vi synes, det er naturligt at lægge os op ad det. Det giver en række fordele, at det hedder det samme i hele landet; blandt andet giver det mindre forvirring og danner bedre grundlag for et bredt kendskab til konceptet. Og kendskab er jo forudsætning for at få flere til at bruge Supercykelstierne. Navneskiftet giver også mulighed for at styrke samarbejdet på tværs af landsdele.

Desuden har vi oplevet, at et navneskifte er efterspurgt. Vi har fået henvendelser fra både borgere og samarbejdspartnere, og vi medgiver, at Supercykelstier er nemmere at sige og klinger bedre. Selv nære samarbejdspartnere snubler ind imellem over ordet og trækker på smilebåndet. Og selvom smil og morskab er dejligt, mener vi det alvorligt med Supercykelstierne. Cyklen fortjener at blive taget seriøst som transportform, og det skal navnet signalere.

Vi håber, at I vil følge med på facebook, hvor vi løbende vil orientere om udviklingen af de nye Supercykelstier, der er på vej.

Navnet Cykelsuperstier opstod i sin tid i samspil mellem rådgivende konsulenter og projektsekretariatet.  Det lagde sig tæt op ad det internationale Cycle Super Highways og gav direkte sammenhæng til vores C-logo, som vi altså beholder selvom navnet skiftes ud. Og så var det en pointe, at den omvendte ordkonstruktion i sig selv skabte opmærksomhed om projektet. Alle parter i samarbejdet er dog enige om, at tiden nu er kommet til at samle alle gode kræfter om ét begreb; Supercykelstier.