To Supercykelstier på vej i Lyngby-Taarbæk

Lyngby-Taarbæk Kommune har taget hul på anlægsarbejdet med to Supercykelstier, Allerødruten og Ring 4-ruten, som skal gøre det nemmere og mere sikkert for kommunens borgere at pendle på to hjul.

Igennem Lyngby centrum anlægges der i øjeblikket en helt ny cykelsti langs s-banen og banen forbi Lyngby station. Samtidig forbedres de eksisterende cykelstier langs Lyngby sø, og der etableres en ny bro over fæstningskanalen, hvor pendlere kan cykle i naturskønne omgivelser væk fra trafikken.

Alt dette er en del af arbejdet på den kommende Supercykelsti Allerødruten. Rutens fem kilometer gennem kommunen får blandt andet bedre asfalt, bredere cykelstier ved busstoppesteder, og afmærkninger ved p-baner langs Kongevejen.

Foruden arbejdet med Allerødruten er der taget hul på anlægsarbejdet med Ring 4-ruten, hvor der kommer bredere cykelsti på en del af ruten og ny asfalt på strækningen mellem Chr. X’s Alle og Nybrovej.

Supercykelstierne styrker trafiksikkerheden

Anlægsarbejdet i forbindelse med de kommende Supercykelstier er med til at give øget trafiksikkerhed for både fodgængere, cyklister og bilister.

”Vi ønsker at gøre det lettere og mere sikkert at vælge cyklen ved at skabe bedre forhold for cyklister i kommunen. Samtidig er det vigtigt, at ændringerne giver anledning til øget trafiksikkerhed for alle typer af trafikanter i byen”, siger formand for Teknik- og Miljøvalg Mette Schmidt Olsen (K).

Supercykelstierne er et samarbejde mellem Region Hovedstaden og 23 kommuner om at skabe et net af cykelpendlerruter i høj kvalitet. Allerødruten og Ring 4-ruten er en del af et net af 28 planlagte Supercykelstier i hovedstadsregionen

Om ruterne

Supercykelstien Allerødruten:

  • Forbinder Allerød og København via Gentofte, Lyngby-Taarbæk, og Rudersdal Kommune.
  • Løber ad Kongevejen, Sortemosevej, Banevang og Frederiksborgvej.
  • Ruten skal give cykelpendlere et bedre flow med få stop.

Supercykelstien Ring 4-ruten

  • Løber fra Albertslund gennem Ballerup, Herlev, Furesø, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk Kommune.
  • Forbinder Albertslundruten, Frederikssundsruten, Farumruten og Allerødruten.
  • Giver cyklister tilgængelighed på tværs af ruterne i hovedstadsområdet.

Arbejdet med Allerødrutens 1. etape begyndte i august i år og forventes afsluttet i november.
Den samlede indvielse af de to Supercykelstier forventes i 2017.

For yderligere information se nedenstående dokument:

Pressemeddelelse

To Supercykelstier på vej i Lyngby-Taarbæk

Lyngby-Taarbæk Kommune har taget hul på anlægsarbejdet med to Supercykelstier, Allerødruten og Ring 4-ruten.