10. supercykelsti bliver den første tværregionale

Jyllinge-Stenløseruten forbinder ikke bare pendlerne i Jyllinge med S-togsforbindelsen i Stenløse. Den forbinder også Roskilde Kommune i Region Sjælland med Egedal Kommune i Region Hovedstaden. Dermed bliver den 10. supercykelsti også den første rute i Supercykelstisamarbejdets historie til at forbinde på tværs af regioner.

Supercykelstien Jyllinge-Stenløseruten er nu officielt åben. Og efter flere forsinkelser undervejs glæder det borgmestrene i Egedal og Roskilde Kommuner, at de nu kan byde cyklisterne velkommen på ruten.

”Med Jyllinge-Stenløseruten får Egedal Kommune sin anden supercykelsti, og borgerne får endnu en mulighed for at tilvælge den grønne, aktive og sunde transportform. Det glæder mig, fordi vi ved, at gode cykelmuligheder gør det nemmere at vælge cyklen, når man skal transportere sig til arbejde, uddannelse og fritidsinteresser,” siger Karsten Søndergaard (V), borgmester i Egedal Kommune, der på sin elcykel er godt i gang med at cykle regionen rundt og glæder sig til supercykelstiens nye udfordringer.

Online markering 10. februar

Grundet omstændighederne lader en større og fysisk lancering af ruten vente på sig. I stedet markerer Supercykelstisamarbejdet og de to kommuner åbningen af den flotte rute online på de sociale medier d. 10. februar 2021. Her kan man se en videogennemkørsel af den 7 kilometer lange rute, der løber fra Jyllingecenteret til Stenløse Station og Egedalcentret. I opgraderingen til supercykelsti har begge kommuner flere steder på ruten etableret helt ny sti, ligesom der er sikret krydsningsmuligheder ved større veje.

”Cyklen spiller en afgørende rolle i at få vores pendlere til og fra stationer og stoppesteder på en let og fleksibel måde. For borgerne i den nordlige del af Roskilde Kommune betyder supercykelstien og koblingen til Stenløse Station, at det er nemmere at tage cyklen til S-toget og tage toget videre til arbejde. Det gør både cyklen og den kollektive transport mere attraktiv og mere effektiv, fordi du får motionen på cyklen og afslapning eller arbejdstid i toget,” siger Tomas Breddam (S), borgmester i Roskilde Kommune.

Grønne mobilitet

Roskilde Kommune var den første af indtil videre tre kommuner i Region Sjælland til at indtræde i
hovedstadsregionens Supercykelstisamarbejde, mens Jyllinge-Stenløse er kommunens første supercykelsti.

”Ligesom pendlerne ikke stopper ved kommunegrænserne, stopper de heller ikke ved regionsgrænserne. Derfor giver det god mening for Roskilde Kommune at være med i Supercykelstisamarbejdet. Vi har mange borgere, der pendler nordpå eller østpå, og især med elcyklernes indtog kan flere og flere se fidusen i at tage noget af turen eller hele turen på cykel,” siger Tomas Breddam (S), borgmester i Roskilde Kommune.

Også i Egedal Kommune fylder den grønne mobilitetsdagsorden, da 76 % af borgerne pendler ud af kommunen.

”Egedal Kommune har den perfekte kombination af at ligge i landlige omgivelser og være tæt opbundet på pendlerlinjerne til resten af hovedstaden – en forbindelse der styrkes yderligere nu med åbningen af Jyllinge-Stenløseruten,” siger Karsten Søndergaard (V), borgmester i Egedal Kommune.

Mere information om pressekontakter mv. findes i nedenstående dokument:

Pressemeddelelse

10. supercykelsti bliver den første tværregionale

Den 10. februar lancerer samarbejdets dets 10. rute: Jyllinge-Stenløseruten.