Supercykelstier – Fra hverdagens cykelhelte til hverdagens cykelhelte

Supercykelstisamarbejdet bruger Cyklens År 2022 på at hylde hverdagens cykelhelte og sætte fokus på alle dem, der er med til at realisere supercykelstierne. Det er blevet til 10 små videoer, der tager dig med både bagom og ud på ruterne.

Den danske cykelkultur bliver ofte fremhævet og præsenteret som en naturlig del af danskernes hverdag. Men vores stærke cykelkultur er ikke kommet af sig selv. Tværtimod er den et resultat af mange års arbejde for at skabe god cykelinfrastruktur og bedre forhold for cyklisterne. Derfor bruger Supercykelstisamarbejdet i hovedstadsregionen Cyklens år 2022 på at hylde alle dem, der er med til at gøre Danmark til et cykelland og mere specifikt, dem, der er med til at gøre supercykelstierne til en realitet og en succes.

Vi hylder hverdagens cykelhelte i en videokampagne af samme navn. I ti afsnit kan du møde en række repræsentanter for alle jer, som spiller en afgørende rolle i supercykelstiernes tilblivelse og succes. Vi møder blandt andet pendlerne, planlæggerne, beslutningstagerne, de driftsansvarlige og virksomheder, der arbejder for cykelfremme blandt medarbejderne.

Garbie Solvang Jørgensen forklarer om anlægsprocessen i Gladsaxe Kommune

Mød dem i kulissen

En supercykelsti er aldrig færdig. Og i tilblivelsen, vedligeholdelsen og opgraderingen af en supercykelsti er der behov for både asfaltspecialister, dataformidling og meget andet. Derfor er et stærkt samarbejde ifølge Garbie Solvang Jørgensen fra Gladsaxe Kommune helt essentielt.

Det der med at samarbejde, det får løftet nogle af de ting, der nogle gange bliver nedprioriteret i den travle hverdag i en kommune. Det er jo det, der gør det stærkt.

Garbie Solvang Jørgensen, Trafik- og vejingeniør i Gladsaxe Kommune

Se resten af videoerne med Hverdagens Cykelhelte og mød nogle af dem, der planlægger, realiserer, vedligeholder og skaber den danske cykelkultur og blandt andet får nye cykelpendlere til at vælge en omvej på fire kilometer for at få den bedste cykelture til arbejde.