Den 12. supercykelsti Ørestadsruten blev indviet med cykeldag i Ørestad

Solen stod højt på himlen, cyklerne stod klar på række og smilene var mange da Supercykelstisamarbejdet og WE BIKE Ørestad indviede supercykelstien Ørestadsruten foran Byparken i Ørestad City. Her blev der snakket om cykelruter, grønne bølger, elcykler og tryghed i trafikken, som bare er nogle af de ting, der kan få flere til at hoppe i sadlen.

Blot en måned efter lanceringen af Roskilderuten blev supercykelstinettet d. 28. april officielt udvidet med en 12. supercykelsti, Ørestadsruten.

Den nye supercykelsti er i alt 6 km lang, og strækker sig fra Islands Brygge og Universitetskvarteret langs metroen og de fem metrostop Islands Brygge, DR Byen, Sundby, Bella Center og Ørestad til Kalvebod Fælled. Formålet med supercykelstien er at øge antallet af cykelpendlere mellem Indre By og Ørestad, og ruten skal være med til at forbedre fremkommelighed, tryghed og trafiksikkerheden for cyklisterne på strækningen.

Ørestad er i forvejen kendt for sine gode cykelforhold, fordi der allerede er et veletableret rutenet. Dog skal den nye supercykelsti være med til at sætte cyklisme på dagsordenen, så flere begynder at træde i pedalerne til og fra arbejde eller uddannelse.

En del af noget større

Ørestadsruten er en del af et større netværk af indtil videre 12 supercykelstier, der dækker hele hovedstadsregionen. Dette giver gode cykelpendlermuligheder, da Ørestadsruten er koblet op til Indre Ringrute langs Vejlandsvej og den kommende Københavnerrute i nord langs Amager Boulevard, som sammen vil skabe et samlet linjenet på tværs af Amager.

Supercykelstierne i hovedstadsregionen er et samarbejde mellem 31 kommuner og Region Hovedstaden om at skabe sammenhængende cykelinfrastruktur på tværs af kommunegrænserne i hele regionen. Supercykelstierne forbinder land og by og skal gøre det let, fleksibelt og trygt at vælge cyklen til og fra arbejde.

  • Supercykelstisamarbejdet har med indvielsen af Ørestadsruten +200 km supercykelsti fordelt på 12 ruter.
  • I Cyklens År 2022 åbner Supercykelstisamarbejdet i alt fire nye ruter. I 2045 vil der være over 850 km supercykelsti fordelt på over 60 supercykelstier.  
  • I gennemsnit er cykeltrafikken på de første ti etablerede supercykelstier steget med 38%, fra før ruterne blev etableret til et år efter ruternes åbning – altså den umiddelbare effekt af etableringen af supercykelstier. Derudover viser de seneste årlige cykeltællinger fra 2021, at effekten af ruterne over længere tid er langt større. Fra ruternes respektive før-målinger til cykeltællingerne i 2021 er der målt en gennemsnitlig stigning på 75%.  

Vidste du at?

.. der i dag er 20.000 ansatte i Ørestad og mere end 40.000 forventes i 2030?

.. der i dag er 20.000 beboere i Ørestad, og 30.000 forventes i 2030?

.. der i dag er 1.100 studerende på Ørestad Gymnasium. Dertil går 2600 elever på ITU, og over 8.500 studerende er tilknyttet KU, Søndre Campus?

… fra 2024 vil den kommende Journalisthøjskole give Ørestad yderligere 3.000 studerende?

Læs mere om Supercykelstierne og find pressefotos.