Sekretariatet for supercykelstier søger praktikant til efteråret 2020

Sekretariatet for supercykelstier søger en dygtig praktikant, der skal være med til at udarbejde en cykelhandlingsplan­, der skal gøre Greater Copenhagen til verdens bedste cykelmetropol.

Brænder du for cykelplanlægning, kan du både arbejde på det høje strategiske niveau samtidigt med, at du har øje for detaljerne? Stræber du efter at finde de bedste løsninger i samarbejde med andre? Så skal du måske være vores nye praktikant i Supercykelstisekretariatet!

Greater Copenhagen er et erhvervspolitisk samarbejde, der forener regionerne Skåne, Halland, Sjælland og Hovedstaden, samt de tilhørende 85 kommuner i en fælles indsats for at skabe en højt udviklet metropolregion, der bygger på bæredygtig vækst, høj beskæftigelse og livskvalitet for regionens 4,3 mio. indbyggere. Greater Copenhagen har byer, der er blandt verdens bedste cykelbyer, og cyklen er et internationalt kendt symbol for metropolen. Greater Copenhagen har potentialet til at blive verdens bedste cykelmetropol, og i 2020 skal vi finde ud af hvordan.

Sekretariatet for supercykelstier er projektleder for udarbejdelsen af en strategisk cykelhandlingsplan for hele Greater Copenhagen og har derfor brug for en dygtig og udviklingsorienteret praktikant, der skal være med til at få færdigudarbejdet cykelhandlingsplanen, der skal være færdig i udgangen i 2020. Processen har rigtig mange interessenter, både på den danske og svenske side af metropolen, som involveres fra start til slut i processen. Fagligt spænder cykelhandlingsplanens indsatser fra cykelpendling, cykling i kombination med kollektiv trafik, cykelturisme og rekreativ cykling til øget cykelviden – fra et overordnet strategisk niveau til håndgribelige, konkrete indsatser.

Hvem er vi?

Sekretariatet for supercykelstier består udover sekretariatslederen af fem medarbejdere og to studentermedhjælpere. Vi er et ambitiøst team, der lægger stor vægt på samarbejde og på at løfte i flok. Vi har et godt kollegaskab og en uformel tone. Sekretariat for Supercykelstier er en del af Mobilitetsenheden i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, der har til huse på Islands Brygge, 2300 København S.

Hvad er opgaverne?

Som praktikant vil du få et stort indblik i at arbejde i et tværkommunalt og tværregionalt samarbejde, hvor der er mange forskellige interesser på spil. Du bliver trænet i at identificere udviklingspotentialer både i en overordnet regional kontekst og helt nede på det konkrete infrastrukturniveau.

Helt konkret skal du hjælpe med at udarbejde en handlingsplan for, hvordan vi gør Greater Copenhagen metropolen til verdens bedste cykelmetropol. Du vil træde til i det sidste halve år af projektperioden, hvor alle faglige input skal samles, handlingsplanen skal skrives, i høring og godkendes.

Dine vigtigste opgaver vil være at bistå i arbejdet med:

 • Planlægning, deltagelse og opsamling på større midtvejskonference d. 12. august
 • Planlægning, deltagelse og opsamling på faglige arbejdsgruppemøder
 • Vidensindsamling og research
 • Rapportskrivning
 • Sende handlingsplanen i høring, gennemgå høringssvar og udarbejde hvidbog
 • Udarbejde mødemateriale til styregruppemøder


Hvem er du?

Du læser formentlig et fag indenfor byplanlægning, offentlig forvaltning, samfundsfag eller lignende, men du kan også have en anden profil. Du skal minimum være på 3. år af din uddannelse og være god til at formulere dig skriftligt. Du er struktureret og har et godt overblik. Du skal være god til at arbejde selvstændigt, samtidigt med at du har gode samarbejdsevner. At du interesserer dig for cykelplanlægning og grøn transport er en klar fordel.

Vi forventer, at du:

 • er en rutineret bruger af Excel og Word
 • er grundig, ambitiøs, effektiv, initiativrig og resultatorienteret
 • kan bevare overblikket og det gode humør, når det går stærkt


Derudover er det en fordel hvis du:

 • kan svensk
 • har erfaring med større projekter med mange interessenter
 • har erfaring med Adobe-programmer og har flair for grafisk opsætning af publikationer
 • har kendskab til cykelplanlægning i Danmark og Sverige

Vi tilbyder

Det er vigtigt for os, at dit praktikophold bliver en succes for både dig og os. Derfor får du en mentor, som hjælper og guider dig i dine opgaver og giver løbende feedback.

Du bliver en del af hverdagen i Supercykelstisekretariatet, som har et højt fagligt niveau og meget erfaring indenfor cykelområdet, som du kan trække på. Du får rygsækken fyldt op med relevant erfaring, som du kan bruge, når du skal ud og søge dit første job.

Praktikansættelsesforhold

Praktikantstillingen løber som udgangspunkt fra den 4. august 2020 til ultimo december 2020 (slutdato kan forhandles). Stillingen er på 32 timer om ugen (eller efter aftale) og er ulønnet.

Vi skal have din ansøgning og CV senest torsdag d. 21. maj og forventer at holde samtale i løbet af uge 22 og 23. Send din ansøgning til ea5i@kk.dk

For yderligere information er du velkommen til at kontakte projektleder Anna Garrett, ea5i@kk.dk, 23 46 85 53.