Ny dynamisk tunnelbelysning på Farumruten

Gladsaxe Kommune installerer ny intelligent belysning i en af tunnellerne på Farumruten. Installationen er den første i en række tunneller, der nu får bedre belysning.

visualisering

Bedre belysning på Farumruten har længe været efterspurgt af Supercykelstiens daglige pendlere. Flere har givet udtryk for, at den manglende belysning skaber utryghed, og det afholder flere fra at cykle i de mørke timer. I løbet af oktober og november installerer Gladsaxe Kommune derfor ny intelligent tunnelbelysning. Den nye belysning er både et funktionelt og scenografisk lys, der skal give en bedre og mere tryg oplevelse, når man cykler i gennem tunnelerne på Farumruten.

Intelligent belysning for øget tryghed
Den nye belysning er intelligent og tilpasser sig tidspunktet på dagen og året og sørger for, at der altid er optimal belysning i tunnellen. Belysningen tilpasser sig lyset udenfor og skal på den måde være med til at mindske følelsen af at være blændet, når man kommer ind i tunnellen fra skarpt dagslys og omvendt sikre optimal belysning, når det er mørkt.

Installation og indvielse
Installationen af den nye tunnelbelysning begynder i uge 43 og bliver opsat i den store tunnel ved afkørsel til Motorring 3 på den sydlige side af Farumruten. Belysningen står klar i slutningen af november.

For at markere det nye tiltag vil der blive holdt et indvielsesarrangement – det allerede nu kan afsløres, at det bliver med masser af lys, borgmesterdeltagelse og varme drikkevarer.

Vi indvier det nye tiltag mandag d. 28 november kl. 16.00-18.00 ved tunnellen markeret på kortet nedenfor. 

Program:
16.00 – Pladsen åbner med kaffe og gratis cykelreparation hos det mobile  cykelværksted Cykelven.
Åbningstale v/ Borgmester Karin Søjberg Holst.
16.30 – Cykelkaravanen ankommer med borgmester Ole Bondo Christensen i spidsen
Velkomsttale ved Karin Søjberg og lyset i tunnelen tændes.
18.00 – Pladsen lukker

Deltag i eventen via Facebook her

kort-til-hjemmeside-02

Den nye tunnelbelysning er uarbejdet tæt samarbejde mellem Gladsaxe, Furesø og Københavns Kommune samt Aalborg Universitet og  ÅF Lighting og er blevet til på baggrund af finansiering fra Farumrutens kommuner, Vejdirektoratet og Region Hovedstaden.

Der er udsigt til bedre belysning i flere tunneller i Gladsaxe Kommune samt langs stien i Københavns Kommune i løbet af 2017 og 2018.