Gladsaxe lærer østrigere om Supercykelstier

Supercykelstien Farumruten tiltrækker international opmærksomhed. For nylig landede 27 politikere og journalister fra Østrig i København for at lære af erfaringerne fra hovedstadregionens Supercykelstier, og det var Gladsaxes vej- og parkchef, der klædte dem på til deres videre arbejde.

28. oktober 2014

Supercykelstien Farumruten tiltrækker international opmærksomhed. For nylig landede 27 politikere og journalister fra Østrig i København for at lære af erfaringerne fra hovedstadregionens Supercykelstier, og det var Gladsaxes vej- og parkchef, der klædte dem på til deres videre arbejde.

Østrigsk fascination af dansk succes
Besøget i Danmark kom sig af østrigernes interesse for samarbejdet mellem kommunerne bag Supercykelstierne og erfaringerne med anlægningen af Farumruten. Ivan Christensen, Vej- og Parkchef i Gladsaxe Kommune tog imod de østrigske politikere og journalister. Han repræsenterede samarbejdet og videregav Gladsaxe Kommunes erfaringer med anlægningen af Farumruten. På billedet ses Ivan Christensen (i mørkegrå skjorte i midten) sammen med den østrigske delegation, da de i forbindelse med besøget deltog i en reception på Den Østrigske Ambassade.

Farumruten giver bedre cykeloplevelse
Formålet med Supercykelstierne er at skabe så gode forhold for cykelpendlere, at flere får lyst til at cykle. ”I Gladsaxe har vi gjort meget ud af at forbedre cyklisternes forhold i kryds, fordi det øger trygheden og giver et bedre flow på cykelturen. For eksempel er krydset ved Klausdalsbrovej lavet helt om, og vi har sat lyskryds op, hvor cykelstien løber over Klausdalsbrovej, så cyklisterne trygt og hurtigere kan krydse vejen.” Derudover har Gladsaxe Kommune opsat dynamisk belysning på ruten og lagt ny asfalt på slidte strækninger. Den østrigske delegation var især interesseret i bredden på cykelstierne, som med sine 2,5-3 meter sikrer god plads til cyklisterne på ruten.