Ny afmærkning skal gøre det lettere for cykelpendlere at orientere sig

I takt med at Hovedstadsregionens net af Supercykelstier udvides, er der behov for et fælles visuelt udtryk, der skal gøre det lettere for cykelpendlere at orientere sig på tværs af ruterne. Derfor tester Sekretariatet for Supercykelstier i øjeblikket afmærkning på de eksisterende Supercykelstier.

De orange elementer, man i øjeblikket kan se på Albertslundruten og Farumruten, er det foreløbige resultat af, at brugerne på Supercykelstierne har efterspurgt bedre muligheder for at orientere sig på ruterne. På grund af efterspørgslen har Sekretariatet for Supercykelstier udviklet forskellige elementer, der skal skabe øget synlighed og genkendelighed på tværs af ruterne og gøre det nemmere for brugerne at orientere sig om, hvor der er en attraktiv transportvej.

Sekretariatet tester i samarbejde med kommunerne langs ruterne tre forskellige former afmærkning.

  • På Farumruten er der anlagt orange prikker i asfalten langs hele strækningen og destinations-afmærkning der informerer om, hvor langt man er på ruten, hvilken afstand man har tilbagelagt samt afstand til nærmeste by.
  • På Albertslundruten har sekretariatet testet orange cirkler i asfalten, med pile der angiver Supercykelstiens forløb samt orange cirkler med logo, der skal gøre det lettere for pendlere at orientere sig om, at de kører på en Supercykelsti.

Positiv respons fra testpendlere

I maj sendte sekretariatet 40 testpendlere ud på ruterne for at evaluere afmærkningen. De indledende resultater viser stor tilfredshed med den nyanlagte afmærkning. Især cirklerne, der er placeret før og efter kryds samt på længere lige strækninger, var der stor tilfredshed med:

 

Jeg var ikke i tvivl om vejen, fordi pilene hjalp til at forsikre om, at man var på rette vej. Det fungerer godt som supplement til skiltningen

udtaler en af testpendlerne, mens en anden testpendler fortæller:

Jeg er glad for C’erne (logo red). Det er fedt at vide inden krydset, hvilken vej man skal og få bekræftet efter krydset med et C

 

Et voksende net af Supercykelstier kræver bedre vejvisning

Ideen om Supercykelstier blev født i 2009og siden da  er der indviet to Supercykelstier. I år indvies den tredje Supercykelsti – Ishøjruten – mens fire nye følger i 2017. Inden 2020 vil i alt 12 ruter stå klar. I takt med at nettet tager form, og flere cykelpendlere kommer til, vokser behovet for genkendelighed på tværs af ruterne. Forsøget med afmærkning fortsætter ind i 2017.