Cykelpendler-ambassadør Mads

Her er Mads.

Han er 37 år, bor i Roskilde og arbejder hos Københavns Vestegns Politi i Taastrup.

Mads har 13 km til arbejde.

Mads har før udfordringen altid taget bilen på arbejde. Mest af praktiske årsager, og fordi det har været bekvemt.

Det er kortere tidsmæssigt at tage bilen. Både selve transporten og fordi det kræver et bad, når jeg kommer frem, hvis jeg tager cyklen. Og det tager jo også tid. Og å skal jeg nogle gange aflevere børnene på vej til arbejde, så det har været det mest praktiske at tage bilen. Men det skyldes nok også lidt dovenskab.

Det har været væsentligt for Mads, at han har fået tilbudt at kunne låne en elcykel i testperioden, fordi han håber at elcyklen kan være med til at tage lidt af tidspresset af i forhold til at tage en almindelig cykel.

Jeg har prøvet at cykle til arbejde et par gange, så jeg kender ruten og forventer ikke at den del af udfordringen bliver ny for mig. Men jeg glæder mig til at få en masse frisk luft og til at prøve en elcykel. Det bliver spændende at se, om jeg kan undvære badet og spare tid på den måde og hvor meget anderledes det egentlig er at tage en elcykel frem for en almindelig cykel.

Det kommer til at kræve lidt ekstra koordinering i hverdagen, men Mads forventer at tage cyklen hver dag i testperioden.

Jeg forventer at finde ud af, om det kan lade sig gøre rent praktisk at få cykelpendlingen til at passe ind i hverdagen. Især de dage, hvor jeg skal aflevere to børn, der er jeg spændt på, hvor tidligt vi skal af sted for at jeg kan cykle til ar