Cykelpendler-ambassadør Mette

Her er Mette.
Hun er 49 år, bor i Allerød og arbejder på KU Science, Frederiksberg.
Mette har 27 km til arbejde hver vej.

Mette plejer at tage toget til arbejde, men hun vil gerne udnytte transporttiden til at få noget motion. Afstanden mellem bopæl og arbejdsplads har dog været for lang til, at Mette har kastet sig ud i tage cyklen. Indtil nu.

Det tager fem kvarter at cykle de 27 km. Det er lang tid. Og når jeg cykler på min almindelige cykel, bliver jeg simpelthen bare så træt. Hvis jeg cyklede hver dag eller tre dage om ugen, så ville jeg komme i bedre form, og så ville jeg ikke have det sådan. Men det har jeg bare ikke gjort endnu. Jeg skal jo også hjem til min familie. Jeg kan jo ikke sidde på den der cykel hele tiden. Derfor er det et fantastisk tilbud at kunne prøve en elcykel.

Mette håber på at tage elcyklen hver dag kombineret med toget noget af vejen. Og så forventer hun, at en måned på cykel kan ses på den afsluttende sundhedstest.

På vej til arbejde vil jeg tage cyklen med i toget, stå af på Hellerup station og cykle det sidste stykke af turen. Der er syv kilometer. Og så vil jeg cykle hele vejen hjem, så jeg når op på 34 km om dagen. Jeg kan godt lide at cykle, så det passer mig fint. Men så forventer jeg helt sikkert også, at mit kondital stiger. Ellers bliver jeg altså sur.

Foruden et forbedret kondital, håber Mette på at udfordringen kan sætte gang i lysten til at fortsætte med at cykle også efter testperioden og eventuelt hele vejen begge veje til arbejde.

Hvis det er fedt, og hvis jeg synes, at jeg kan få cykelturen til at passe ind i hverdagen, så skal jeg da have mig en elcykel efter testforløbet. Og så kan det være, at jeg ender med at cykle frem og tilbage. I takt med at mine børn bliver ældre, bliver de mere ligeglade med, om jeg er gået, når de vågner. Så kan jeg bedre bruge den tid, som det tager at cykle.