Cykelpendler-ambassadør Henriette

Her er Henriette.

Hun er 43 år, bor i Kokkedal og arbejder i Holte som freelancer tilknyttet IBM.

Henriette har 13 km til arbejde hver vej.

Henriette kan godt lide en god udfordring, og da en fra HR spurgte, om ikke Henriette skulle cykle til arbejde i en måned, var der ingen tvivl.

Jeg er som regel med på den værste. Og jeg regner med at tage cyklen hver dag i testperioden, nu hvor jeg har en elcykel til rådighed. Forhåbentlig kan udfordringen give mig det der startskud til at fortsætte med at cykle, også efter udfordringen er slut.

Henriette har tidligere overvejet at cykle til arbejde, men det vil kræve, at hun køber en ny cykel, og så er det først nu, at der rigtig har været tid til det.

I et presset program prioriterer jeg mine børn højere end min egen kondition. Men tager jeg cyklen til arbejde, så har jeg jo klaret motionen på vejen. I det job, som jeg har i dag, behøver jeg ikke sidde på min pind og arbejde. Jeg kan godt tage tidligere hjem og møde ungerne og så fortsætte med at arbejde derhjemmefra.

Motionen er den største fordel ved at tage cyklen for Henriette. Derfor forventer hun også, at udfordringen vil medføre nogle forbedringer rent sundhedsmæssigt.

Jeg forventer, at jeg får lært ruten at kende fra en cykelside. Og så får jeg også den kondition, der skal til for at fortsætte med at cykle, når jeg hopper over på den almindelige cykel. Jeg vil gerne af med de to kilo, der har sneget sig på det sidste halve år. Det syntes jeg er en god plan, og jeg tror også, at det er muligt.