Cykelpendler-ambassadør Charlotte

Her er Charlotte.

Hun er 51 år, bor i Ganløse og arbejder hos Topdanmark Forsikring A/S i Ballerup.

Charlotte har 14 km til arbejde hver vej.

Efter at Charlotte flyttede til Ganløse, har hun taget bilen til arbejde hver dag. Men hun vil gerne tage cyklen for at kunne bruge transporttiden mere aktivt og få klaret dagens motion.

Jeg tager bilen i dag, fordi der et stykke længere, end jeg har været vant til. Og så er landskabet åbent, så når det blæser, får man vinden lige imod sig. Derudover er det en rigtig kedelig rute med mange bakker. Det er alt det kedelige, der gør, at jeg tager bilen. Og selvom det egentlig ikke generer mig at tage bilen, kan man jo ikke bruge tiden på noget.  At få lagt motionen ind i hverdagen, ville betyde meget. For ellers får jeg simpelthen ikke rørt mig. Men jeg skal jo frem og tilbage på arbejde, så ville det være super at bruge tiden på at få motioneret.

At hun kunne låne en elcykel i testperioden var afgørende for Charlotte. Mest fordi hun gerne ville lidt hurtigere frem og gerne ville have assistance på den åbne, bakkede rute.

Faktisk har jeg overvejet at købe en elcykel, fordi jeg tænkte, at det var lige det, der skulle til, for at jeg kommer i gang med at cykle hver dag. Men det er jo lidt af en investering, uden at man ved, om det er det, der skal til. Så det her er bare en fantastisk god mulighed for at prøve en elcykel af. Og jeg forventer da også, at jeg bliver helt hooked, og at elcyklen netop gør, at jeg kan tage turen lidt hurtigere og at det bliver mindre hårdt. Og selvom jeg også fremover har muligheden for at tage bilen på arbejde, så håber jeg, at jeg også efter forløbet siger, jamen cyklen står der. Den tager jeg.

Charlotte forventer at cykle mindst to men gerne fire dage om ugen i testperioden, og hvis der ryger et par kilo undervejs gør det ikke spor.

Jeg vil rigtig gerne op på fire cykeldage om ugen. Og selvom det kun er en måned, har jeg da en forventning om, at jeg kommer i bedre form. Måske kan jeg mærke endda det på mit tøj. Ikke at det nødvendigvis kan måles eller ses på vægten, men at det hele har fordelt sig anderledes. Og har jeg tabt et par kilo, så gør det da heller ikke noget.