Cykelpendler-ambassadør Axel

Her er Axel.

Han er 53 år, bor i Frederiksværk og arbejder hos Topsil GlobalWafers A/S i Frederikssund.

Axel har 23 km til arbejde hver vej.

Til hverdag tager Axel bilen de 23 km til arbejde, men han kan godt lide at cykle og har tidligere cyklet til arbejde, da bare han havde 12 km hver vej. Nu håber han, at elcyklen kan give ham sparket til at komme i gang med at cykle igen, selvom strækningen er blevet længere.

Jeg kan godt lide at cykle, men det bliver ikke til så meget. Derfor synes jeg, det er en meget sjovt udfordring. Når man sidder derhjemme og ikke har nogen kondition og så skal gå fra at cykle 0 til 23 km i blæsevejr og modvind – det får jeg ikke gjort. Så var det fint lige at blive sparket i gang med sådan en elcykel. Det gør det lidt nemmere at komme i gang.

Axel har inden forløbet testet ruten på sin kærestes elcykel for at finde ud af, hvor langt tid det egentlig tager, og om man overhovedet behøver et bad efter 23 km på en elcykel.

I bil tager det en halv times tid. På elcyklen tager det en time. Jeg kunne godt mærke, at jeg var blevet lidt varm og sådan. Men ellers var det ikke nødvendigt med bad. Det kommer selvfølgelig lidt an på forholdene og ens kondition. Og nu har vi bad på arbejdet, så jeg kan jo fint tage cyklen og så et bad, og så er man klar til dagen.

For Axel er motionen en af de store fordele ved at tage cyklen, og han håber, at den daglige tur på den tohjulede giver positive resultater i sundhedstesten og måske kan hjælpe ham i gang med cykle mere fast.

Jeg planlægger at tage cyklen hver dag og forventer derfor også, at jeg får en bedre kondition. Jeg ved ikke hvor meget man kan forvente på en elcykel, men man får jo rørt sig, så det bliver vel bedre. Måske fortsætter jeg på min almindelige cykel efter udfordringen. Jeg er frisk på at gøre det til noget mere fast. Og så måske gøre lidt reklame for en Supercykelsti den vej fra Frederikssund til Frederiksværk.