Supercykelstisekretariatet søger universitets-kommunikationspraktikant til foråret 2020

Sekretariatet for supercykelstier søger en dygtig kommunikationspraktikant, der skal være med til at udbrede kendskabet til verdens stærkeste net af supercykelstier.

Vil du være med til at sætte fokus på cykelfremme blandt virksomheder omkring supercykelstinettet? Vil du prøve kræfter med alle redskaberne i kommunikations-værktøjskassen? Vil du arbejde i en politisk organisation? Og brænder du for cyklisme og bæredygtig transport? Så skal du måske være vores nye kommunikationspraktikant i Supercykelstisekretariatet!

27 kommuner og Region Hovedstaden er gået sammen om at udvikle et net af supercykelstier, der skal skabe optimale forhold for pendlercyklister i hovedstadsregionen. Et ambitiøst samarbejde, der er forankret i Sekretariat for Supercykelstier, og som varetager det fælles arbejde med supercykelstierne på tværs af kommunegrænserne. Sekretariatets opgaver består bl.a. i at facilitere samt sikre fremdrift og forankring af det tværkommunale samarbejde, herunder planlægning, koordinering og realisering af ruter, opgradering af eksisterende ruter, udvikling af nye koncepter på området samt formidling af samarbejdets resultater og generel udbredelse af kendskabet til supercykelstierne.

Sekretariatet har brug for en dygtig og målgruppeorienteret kommunikationspraktikant, der skal være med til at støtte og udvikle kommunikationen omkring samarbejdet – både internt og eksternt.

Hvem er vi?
Sekretariatet for supercykelstier består udover sekretariatslederen af fire medarbejdere og en student. Vi er et ambitiøst team, der lægger stor vægt på samarbejde og på at løfte i flok. Vi sætter stor pris på godt kollegaskab og en uformel tone. Sekretariat for Supercykelstier er en del af Mobilitetsenheden i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, der har til huse i Njalsgade 13 2300 København S.

Hvad er opgaverne?
Som praktikant vil du få et stort indblik i at arbejde i et tværkommunalt samarbejde med mange forskellige interessenter. Du bliver trænet i at målrette din kommunikation til en række forskellige målgrupper og i forskellige kanaler, og du får erfaring med planlægning og eksekvering af events og lanceringer såvel som presseindsats og resultatkommunikation.

Helt konkret skal du sammen med vores kommunikationsansvarlige og kommunikationsstudent arbejde med virksomhedssamarbejder omkring cykelfremme og lanceringerne af to kommende supercykelstier

Dine vigtigste opgaver og ansvarsområder er:

  • Udvikling og planlægning af virksomhedssamarbejder med virksomheder omkring cykelfremme blandt medarbejdere
  • Deltagelse i og planlægning af møder med samarbejdspartnere og kommunerne i Supercykelstisamarbejdet
  • Assistance med planlægningen og eksekveringen af lanceringen af 1-2 kommende supercykelstier

Hvem er du?
Du har en kommunikationsfaglig baggrund og skal minimum være på 3. år af din uddannelse. Du er struktureret og har et godt overblik. Du skal være god til at arbejde selvstændigt, samtidigt med at du har gode samarbejdsevner. Det er en fordel, hvis du interesserer dig for cykelplanlægning og grøn transport.

Vi forventer, at du:

  • har erfaring med kommunikation eller journalistik, gerne med en politisk vinkel
  • er en rutineret bruger Facebook, Instagram og LinkedIn
  • skriver godt og fejlfrit – også gerne på engelsk
  • er ambitiøs, effektiv, initiativrig og målgruppeorienteret
  • kan bevare overblikket og det gode humør, når det går stærkt

Derudover er det en fordel hvis du:

  • har erfaring med brug af værktøjer som Adobe-programmer og WordPress
  • har erfaring med videooptagelse og -redigering på mobiltelefon

Vi tilbyder
Det er vigtigt for os, at dit praktikophold bliver en succes for både dig og os. Derfor får du en mentor, som hjælper og guider dig i dine opgaver og giver løbende feedback. Du bliver en del af hverdagen i Supercykelstisekretariatet, som har et højt fagligt niveau. Foruden at få erfaring med flere aspekter af politisk og borgernær kommunikation, får du et godt netværk og styrkelse af relevante kompetencer til din videre udvikling.

Praktikansættelsesforhold
Praktikstillingen løber som udgangspunkt fra den 1. februar 2020 til ultimo juni 2020. Stillingen er på 32 timer om ugen (eller efter aftale) og er ulønnet. Der er muligvis en mulighed for en studenterstilling efterfølgende.

Send din ansøgning senest onsdag d. 19. november til jm8t@kk.dk. Vi forventer at holde samtaler i løbet af uge 48.

For yderligere information er du velkommen til at kontakte projektleder Diana Bern Skyum jm8t@kk.dk, 29 45 32 07 eller sekretariatsleder for Supercykelstierne Sidsel Birk Hjuler: hy6p@tmf.kk.dk, 40 49 70 66.